Женска креативна радионица

На иницијативу наших суграђанки, покренут је рад женске креативне радионице 2002. године.  У радионици се окупљају жене које се баве разним гранама примењене уметнисти, старим и уметничким занатима. Кроз ове гогине радионица има осцилације у раду . али континуитет постоји. За све ове године имале су много изложби у земњи и иностранству. Из рада радионице проистекла је још једна манифестација Културног центра чије одржавање подржава и Министарство културе а манифестација је Летњи камп“Креативне жене“. Учеснице на кампу и гошће Раче биле су истакнуте уметнице из разних области примењене уметности, чланице женских удружења широм Србије и покоја уметница из Израела и Републике Српске.  Одржавање кампа условљено је финансијским ограничењима.

Дечија креативна радионица

Дечија креативна радионица постоји у оквиру Културног центра „Радоје домановић“ од 2002. године.  Радионица окупља децу  узраста од 6 до 12 година . У оквиру рада радионице деца науче основе  визуелних  техника : декупаж, квилинг, оригами, мозаик...  Кроз рад , деца развијају моторику, машту и креативност . стичу вештину да замишњено претворе у дело. 

Последњих година, акценат на активностима у радионици је стављен у  летње месеце,  како би деца у току распуста квалитетно провела своје слободно време.